Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРуският фонд за директни инвестиции (RDIF) и Shenzhen

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРуският фонд за директни инвестиции (RDIF) и Shenzhen
Коментари Харесай

Русия се съгласи да произведе 60 милиона дози от ваксината Спутник в Китай

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Руският фонд за директни вложения (RDIF) и Shenzhen Yuanxing Gene-tech се договориха да създават над 60 милиона дози ваксина Sputnik V в Китай, заяви фондът, оповестява ТАСС.

„ RDIF и една от водещите биотехнологични компании в Китай, Шенжен Юансин Ген-тек Ко ООД, афишират съглашение за произвеждане на над 60 милиона дози ваксина Sputnik V. Произведеният размер ще обезпечи имунизации за над 30 милиона души. Търговски производството е планирано за май тази година, " - следва от известието на ФГВБ.

Към днешна дата имунизацията Sputnik V е записана в 57 страни с общо население над 1,5 милиарда души. Ефективността на Sputnik V е 91,6%, което се удостоверява от публикуването на данни в The Lancet, едно от най-старите и уважавани медицински списания в света.

Ваксината е построена върху потвърдена и добре проучена платформа от човешки аденовирусни вектори и употребява два разнообразни вектора за две имунизации по време на имунизация, осигурявайки по-дълготраен имунитет от имунизациите, употребявайки еднакъв механизъм за доставка и за двете имунизации. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР